Terras

Terras #15 - Afrika

Het themanummer wil de lezer een veelheid aan werk van Afrikaanse auteurs aanreiken. De namen, meldt de redactie van het tijdschrift in een aankondiging, zouden iedereen bekend in de oren moeten klinken ‘gezien de realisaties van de auteurs in kwestie en de kwaliteit van hun werk’. Maar ze doen dan meer niet dan wel.

Terras in Afrika zal daar ongetwijfeld verandering in brengen. Uitgever: opgelet. De gedichten van Sony Labou Tansi (vertaald en ingeleid door David van Reybrouck) Tade Ipadeola, Mbella Sonne Dipoko, Nassor Hillal Kharusi, Fiston Mwanza Mujila, Jack Gilbert, Julia Trompeter, Charl-Pierre Naudé en René Bohnen, de verhalen en ander proza van Ángele Nzambi, Saleh Addonia, Jennifer Nansubuga Makumbi, Masanda Ntshanga, Nuruddin Farah, Saah Millimono, Sandro William Junqueira en Koli Jean Bofane, de essays van Joeba Bootsma en Fatou Diome en van de toch niet zo heel vreemde eend in de bijt Jonathan Safran Foer zijn het lezen meer dan waard.

Ze gaan over liefde, vrouwen en mannen, homoseksualiteit, vlucht en migratie, dagelijks leven, politiek en emancipatie. De ene keer absurdistisch, dan weer barok, dan weer uitgepuurd.

Specifications

Size: 17 x 24cm
192 blz.
Photography: Pieter van der Houwen
Grafisch ontwerp: Herman van Bostelen
Terras staat onder redactie van Kim Andringa, Anna Eble, Erik Lindner, Ton Naaijkens, Annelies Verbeke en Tom Van de Voorde.
ISBN: 978-90-5188-116-5
Material: print
Price: €15.00 (including 6% VAT, but excluding shipment costs)

order

Back to store