ZAM Reporter

Win een boek | De doe-het-zelf maatschappij. Over leven in Lagos.

Op een vroege ochtend in Lagos ziet Femke van Zeijl een waterreservoir rakelings langs haar raam naar beneden storten. Dit incident en vooral de nasleep ervan brengen direct aan het licht hoezeer het dagelijks leven in deze miljoenenstad verschilt van leven in de Nederlandse maatschappij. Terwijl van Zeijl nog zit te bedenken welke gemeentelijke dienst ze moet bellen, hebben haar buren al minstens twee oplossingen bedacht en zijn ze aan de uitvoering ervan begonnen.

De doe-het-zelf maatschappij gaat over de vanzelfsprekendheid waarmee haar stadsgenoten hun eigen zaken regelen, een mentaliteit die hemelsbreed verschilt van die in de westerse verzorgingsmaatschappij. Van Zeijl illustreert in levendige schetsen wat dit betekent voor de mensen en voor haarzelf, in prachtige, onderzoekende verhalen, met liefde opgetekend.

Lezers van de ZAM nieuwsbrief kunnen een exemplaar winnen van De doe-het-zelf maatschappij. Stuur voor 4 juli een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., zet Boek Femke van Zeijl als onderwerp en vermeldt je postadres.