ZAM Reporter

Lezersactie | Naschokken, memoir over identiteit, familie en verbondenheid

Win een exemplaar van Nadia Owusu's spraakmakende memoir.

Als Nadia twee is, laat haar Armeens-Amerikaanse moeder hun gezin in de steek. Nadia blijft achter met haar kleine zusje en hun Ghanese vader, die als ambtenaar bij de VN werkt. Ze bewonen plekken over de hele wereld: Rome, Dar es Salaam, Kumasi en Londen.

Nadia spreekt meerdere talen en heeft meerdere thuislanden. Ze vraagt zich af of ze Europees, Afrikaans of Amerikaans is. Of niets van dat alles?
Als haar vader overlijdt, voelt Nadia zich meer dan ooit ontworteld en alleen.

Naschokken is het aangrijpende verhaal van Nadia’s zoektocht naar haar identiteit, dat laat zien welke naschokken een trauma kan hebben op persoonlijk vlak, en ook hoe dat doorwerkt van generatie op generatie.

Nadia Owusu groeide op in onder andere Tanzania, Ethiopië, Ghana, Oeganda, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Haar boek werd door CPNB geselecteerd voor de Top 25 over het thema Tweestrijd in het kader van het 'voorwoord van de Boekenweek'.

Naschokken is een uitgave van Uitgeverij Signatuur: 'een aanrader voor de liefhebbers van Zadie Smith en Maggie Nelson'.

Lezers van ZAM Magazine maken kans op een gratis exemplaar. Meedingen? Stuur dan voor 27 maart naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. o.v.v. Naschokken.