Boekenclub #1 | De diepst verborgen herinnering van de mens

Romans van auteurs met een Afrikaanse achtergrond winnen met regelmaat internationale prijzen en komen steeds vaker in vertaling uit. Ze vinden hun weg naar een groeiend publiek. Het is de hoogste tijd voor de ZAM Boekenclub voor lezers en schrijvers!

In de boekenclub gaan we over deze parels met elkaar in gesprek. We vormen een ontmoetingsplek van schrijvers en lezers. We delen onze leeservaringen, onder meer op deze pagina, met anderen. We feliciteren uitgeverijen die nieuwe titels in vertaling uitbrengen en attenderen ze op nog onopgemerkte pennenvruchten. En nog veel meer.

De ZAM Boekenclub is een initiatief van schrijver Vamba Sherif en journalist Wim Bossema.

Ter gelegenheid van de lancering geven wij 5 exemplaren van Sarr’s boek weg. Mail voor 1 juni naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. o.v.v. Sarr

De eerste bijeenkomst staat in het teken van de veelgelezen en gelauwerde roman De diepst verborgen herinnering van de mens van de Senegalese auteur Mohamed Mbougar Sarr. Met dit boek won Sarr de prestigieuze Prix Goncourt en noteerde maandenlang een plek in de Nederlandse Top Tien van Best Verkochte Boeken.

Wat zijn de thema’s van het boek en hoe speelt de auteur met clichés over ‘Afrikaanse literatuur’? Wat verklaart het succes van zijn roman en hoe werd deze door de critici ontvangen? Lees hierover Wim Bossema’s beschouwing.

Tijdens de bijeenkomst op 6 juni spreken schrijver Vamba Sherif en kenner van de Franse literatuur Anja-Hélène van Zandwijk over het boek. Er is een videobijdrage van schrijfster Yasmine Allas. De bijeenkomst wordt gemodereerd door Wim Bossema.

Datum: dinsdag 6 juni 2023, 20.00 uur (studio open vanaf 19.30 uur)

Locatie: Studio ZAM, Tussen de Bogen 66, Amsterdam

RSVP: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.