Laten wij geZAMenlijk ZAM sterker maken!

Laten wij geZAMenlijk ZAM sterker maken!

 

Amsterdam, 1 december 2016

Geachte heer / mevrouw,

Dit is een dringende oproep om ZAM te steunen. Door samen met ons ZAM sterker te maken steunt u de groep Afrikaanse vernieuwers die zélf de toekomst willen bepalen – zoals ooit Nelson Mandela. Een nieuwe generatie die machtsmisbruik, corruptie en schending van mensenrechten aan de kaak stelt. Het netwerk van ZAM verenigt journalisten, kunstenaars, vrijdenkers en schrijvers. Mensen die laten zien hoe het wérkelijk zit.

ZAM bouwt aan campagnes, publicaties, publieksbijeenkomsten en projecten. En met succes, want mede dankzij ons werk groeit de interesse in het werk van Afrikaanse lastpakken en bouwers. Want zouden de boeken van Chimamanda Ngozi Adichie in het Nederlands vertaald worden, de fotografie van Zanele Muholi binnenkort te zien zijn in het Stedelijk Museum of onderzoeksjournalisten als Anas Aremeyaw Anas of Idris Akinbajo in Nederlandse media kunnen publiceren zonder de voortrekkersrol die ZAM onmiskenbaar speelt? Ook werkt ZAM samen met Nederlandse creatieven aan spannende projecten. Zoals met ‘Apartheid Revisited’ waarin een huiveringwekkende geschiedenis wordt onderzocht en verbeeld. Urgent nu nieuwe grenzen, muren en blokkades de wereld verdelen in 'zij' en 'ons.'

Samen zorgen voor een gezond financieel fundament

Er is dringend geld nodig, we willen juist nú niet omvallen! Onze overhead is uiterst bescheiden maar onze 'machinekamer' is cruciaal voor de ondersteuning en assistentie van auteurs, activisten, onderzoekers, fotografen, columnisten en de bedenkers en makers van fascinerende projecten.

Ons doel: 25.000 euro vóór 1 maart 2017

De inzet van onze wervingscampagne is 25.000 euro. Er is absoluut méér nodig maar met dit bedrag leggen we de basis waarop we in 2017 een grotere campagne kunnen bouwen. Als onafhankelijk platform bestaat ZAM dan 10 jaar.

ZAM–ZAM

Laten wij nú samen ZAM sterker maken. ZAM-ZAM dus. Wij blijven ons inspannen voor de leden van ons snelgroeiende netwerk en u steunt ons met een bedrag dat u wilt missen. U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL16 INGB 0003 6551 77 t.n.v. Stichting ZAM-net o.v.v. gift. Wilt u graag een bevestiging of gebruik maken van andere betalingsmogelijkheden? Ga dan naar www.zammagazine.com/make-a-donation. ZAM heeft een ANBI-status, uw gift is aftrekbaar!

Zoals gezegd: volgend jaar bestaat ZAM 10 jaar. Wij hopen dat samen met u te vieren, met een campagne die aan het werk van ZAM meer bekendheid geeft en tal van andere activiteiten.

Hartelijke groet,

Ton Bervoets (adviseur), Evelien Groenink (investigations editor), Bart Luirink (hoofdredacteur), Randall Maarman (bestuurslid), Jan Meijer (penningmeester), Babah Tarawally (bestuurslid), Alexander van Trigt (bestuurslid), Leonie Verburg (medewerker), Annelies Verdoolaege (voorzitter), Gerard Wieffer (secretaris)

 

Adriaan van Dis over het ZAM-project ‘Apartheid Revisited’: “Een project naar mijn hart. Een ‘oud’ verhaal in een nieuwe jas. Haute e-culture voor wie op zoek is naar de wortels van blikvernauwing, ongelijkheid en fortificatie van vandaag.”

ZAM